lördag 4 december 2010

Adventskalender lucka 4

Oavsett om du har träningen som en naturlig del av vardagen eller vill komma igång, kan det vara bra att tänka till och stärka dig själv genom att skaffa dig själv några kloka ord på vägen.

Skaffa ett motto!

När vi personliga tränare på Sats presenterar oss med en beskrivning på en tavla på vårt center förväntas vi ha ett motto som ytterligare förtydligar vår identitet som tränare. Jag har länge använt ett från Nike. Nä, inte "Just do it", även om jag gillar det uttrycket väldigt mycket. "Make it happen" kommer också därifrån och jag gillade det eftersom det låter en aning mjukare i mina öron, men ändå bestämt. Det är upp till mig att förverkliga mina drömmar, genom handling.

I början av veckan hittade jag ett nytt motto. Det var under intervjun för Sats Magasin som jag plötsligt kom på ett nytt svar på frågan. Säkert har jag läst eller hört det någonstans, men just då kändes det som att jag kom på det alldeles själv: "Träna och trivs".


I skogen kan jag träna och trivas! Foto: Sara Ringström

Det finns studier som visar att ju bättre syreupptagningsförmåga du har, desto mer tillfreds är du med ditt liv. Eller kalla det lyckligare om du vill. Och lycka är väl det vi alla jagar efter i dagens samhälle, när vi vet att vi har tak över huvudet och mat för dagen?

En riktigt trivsam liten löprunda hade Helena och jag i Edsviken igår. Snöläget sänker definitivt tempot men det spelar verkligen ingen roll när det finns så mycket vackert att se på under tiden. Vi stack ut strax efter klockan 16, så det hade hunnit bli mörkt. Allting var täckt av snö och i fönstren på de pampiga villorna lyste allehanda adventsdekorationer. Ja, utomhus i buskar och träd också, för den delen. Julstämningen var påtaglig och tillsammans med snön blev effekten fantastisk!

Det verkar kunna bli liknande förhållanden idag, så ut och spring med er! Eller promenera! Träna och trivs! Själv har jag vaknat med snuva och lätt feber och kommer att ta det lugnt.

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Så rätt! Jag brukar tänka att "sen är nu".:-)
Jag är inte heller ett fan av kedjebrev men precis som du så såg jag den som en ära. :-)Lunch torsdag?

anneliten sa...

Jag har inget motto, men just Nikes "just do it" ringer ibland i mina öron när jag ska köra jobbiga intervaller. Ibland hör jag också en sångtext i mitt huvud: "If at first you don´t succeed, dust yourself off and try again" - men det är mer på andra områden än träning faktiskt.

Camilla sa...

Ingmarie: Ja, vi tenderar ofta att grubbla eller skjuta upp saker, så ditt motto passar väldigt bra in på andra områden än träning också!

anneliten: Sångteter kan vara väldigt peppande! Det är också något speciellt att gnola en liten snutt av låten högt eller i huvudet. Under Vätternrundan 2008 hade jag hjälp av en Andreas Johnsson-låt som bara dök upp i huvudet.

Ulrica sa...

Fråga gällande förkylning: Jag har lite ont i halsen. Ingen feber.Ingen snuva. Pigg förutom då lite sandpapperkänsla när jag sväljer.

Bör jag jogga? Erkänner att jag vill men har hört att det skulle vara en extra risk att träna just med halsont. Stämmer det?

Camilla sa...

Ulrica: Nu kommer svaret kanske lite sent, men träna INTEom du känner svullnad eller irritation i halsen!

Ulrica sa...

Ingen fara! Jag tränade inte. Insåg efter att jag ställt min fråga att den var ganska dum. Självklart ska jag inte träna med vare sig ont i halsen eller andra symtom på förkylning. Det bygger ingen stark kropp! Men jag erkänner att jag led. Hade sådant flyt i löpningen och jag ville inte tvingas till ett upphåll. Nu mår jag något bättre, lite snuvig fortfarande. Så jag vilar lite till...

Tack för din fina inspirerande blogg!