onsdag 22 december 2010

Adventskalender lucka 22

Året-runt-löpare, det är vad jag är, som du vet. Jag förärades några Salomon vinterlöparplagg för några veckor sedan. Nu är jag smått förälskad i "Swift Midlayer Hoody", speciellt när temperaturen kryper ner under -10 grader. Som jag tidigare skrivit om här på bloggen, klarar du dig med en underställströja i merinoull större delen av vintern. En vindjacka utanpå är allt som behövs om du tänker vara aktiv från det att du kliver ut genom dörren tills dess att du kommer in igen.

Ett smart mellanlager för riktigt kalla dagar!

Det blir dagens tips. Spana gärna in detaljerna på denna tröja/jacka! Det finns mycket som är smart uttänkt. Till exempel så har den inbyggda "tumvantar" som dessutom går att knäppa fast inuti ärmen om du inte vill ha dem framme. Dessa var varma nog för mig i -14 grader igår. Ärmen är också lite längre på ovansidan, så att du kan täcka handryggen, ett måste på en seriös löpartröja! Dessutom finns ett kikhål på vänster ärm, vid handleden. Då kan du se pulsklockan utan att behöva kavla upp ärmen. Fiffigt!Huvan är en annan mycket bra detalj, även om jag inte använder den så ofta. Passformen är toppen, den smiter nämligen åt ordentligt kring ansiktet så att ingen vind kommer in och kyler huvudet. Tjejmodellen har också en öppning för hårtofts.

Det enda jag skulle önska mig är att den vore något längre i modellen, framförallt baktill. Då hade den varit perfekt även för skidåkning och cykling. Och så gör det absolut ingenting om en tröja kommer ner en bit över rumpan även för en vinterlöpare, tycker jag.

Till vår och höst är den enligt uppgift ett bra substitut för en jacka. Kanske var det osmart av mig att välja färgen vit, men den såg så oemotståndligt läcker och vintrig ut i just den färgen! Jag får väl tvätta ofta...

9 kommentarer:

Annelie sa...

Imorse på tunnelbanan satt jag och funderade på just en sån här tröja, och sen ser jag att du bloggat om det! Internet är fantastiskt. Jag har en fråga, som du kanske kan hjälpa till att besvara: Jag är en inte helt kort tjej, och många "tumhålströjor" tappar därför sin funktion eftersom tumhålet inte räcker hela vägen ner till tummen.. (Det värsta exemplet jag provat var nog en adidas-jacka där tumhålet satt en bit upp på handleden, mer än 1dm från "rätt plats"). Skulle du säga att Salomons kläder i allmänhet är anpassade för kortisar eller kanske (om jag har tur!) lite mer långa?

Annelie sa...

Jag blev så nyfiken på tröjan att jag var tvungen att gå och prova den.. Ärmarna är tillräckligt långa, och den sitter lagom tight även över en underställströja. Vilken toppenlucka! Tack Camilla!

Camilla sa...

Annelie: Vilken tur! Har du också en vit, eller valde du en annan färg?

Annelie sa...

Jag gick till Salomons butik och provade, men kunde inte riktigt bestämma mig för om jag ville ha med eller utan huva så än så länge är jag utan tröja helt och hållet!

Ingmarie sa...

Vet du pris? Jag har alltid min klocka utanpå alla kläder så jag slipper det där med att "kavla upp". :-)Med denna tröja slipper kanske även klockan frysa. ;-)

Camilla sa...

Ingmarie: Jag vet tyvärr inte priset på just denna. Såg att modellan utan huva ligger på 850-900 kronor i några webbutiker. Gissningsvis betingar huvan en liten extra slant...

Annelie sa...

den med huva kostar 1000kr i Salomons butik. De har inte alla färger 'hemma' men de lät öppna för att beställa hem om man ville köpa en annan färg.

Jessica sa...

Låter toppen. Missade att önska mig den i julklapp, men får kanske investera i den som en julklapp i efterskott till mig själv. En fråga dock- hur gör man med ansiktet? Jag lyckas ofta undvika att bli kall i övrigt, men ansiktet känns som om det ska blåsa sönder när temperaturen kryper under -10-strecket?

Tack för en massa bra tips!

Jessica sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.