måndag 27 december 2010

Årets första långpass

På söndag morgon i soluppgången är det dags: Årets första långpass startar 8.30 från Slussen, Stockholm. Traditionsenligt samlas de som har tid och lust för en långtur runt norra Stockholm. Upp till 60 km kan det bli, men det finns även möjlighet att kliva av tidigare eftersom vi hela tiden rör oss i närheten av kommunala transportmedel som tåg och buss.

Tidigare år har dessa pass kallats "Årets sista långpass", men nu ligger helgerna lite knivigt till, så det får bli ett första istället. Trots att detta inte egentligen är något lopp, finns utmärkt service längs rutten. Förra årets första depåstopp var en välfylld baklucka på en personbil:

För det mesta är jag en riktig ensamvarg när det gäller löpträningen, men emellanåt är det trevligt att vara social och hämta eller ge långlöpartips längs vägen. Som du ser kommer det med allra största sannolikhet att samlas många löpare denna dag. Väderprognosen säger just nu -8 grader och mestadels sol. Det var liknanade förhållanden förra gången och det var perfekt vinterlöparväder! Möjligtvis hade underlaget kunnat vara lite bättre emellanåt. Det var dåligt med snöröjningen på vissa partier och det gav förstås extra träning för fotleder och benmuskler.

Det brukar vara en salig blandning löpare som dyker upp. Allt från nybörjare till erfarna ultrarävar. Många slår sitt längdrekord och det tycker jag är extra roligt att få bevittna! En ryggsäck där du kan förvara något förstärkningsplagg eller torrt ombyte och en liten termos rekommenderas. Jag ser fram emot detta äventyr på söndag. Bättre inledning på 2011 går väl inte att få?

1 kommentar:

MarathonMia sa...

Så sant! Helt underbart pass. Jag missar det denna gång - se till att sprida lite ultraglädje längs vägen!

Kram och god fortstättning!