måndag 20 december 2010

Adventskalender lucka 20


Så var vi då äntligen inne i julveckan! Här har vi gått och väntat, öppnat adventskalendrar, förberett oss med klappar, mat, eventuella resor är bokade, med mera, med mera... Förväntningarna är höga för många av oss. Men du behöver också:

Planera in julens träningspass!

Det blir lätt mycket stillasittande under den stundande helgen. Dessutom kombinerat med mängder av mat (och kanske godis). De flesta av oss brukar käner sig knappast så pigga och fräscha efter en julhelg. Som dessutom infaller under årets mörkaste tid. Ett eller flera träningspass, helst utomhus, piggar upp!

De i din omgivning som inte tränar kommer garanterat att tycka att detta är överdrivet: "Ska du inte vila, nu när det är jul?", förväntar i alla fall jag mig att få höra. Be dem hänga på! Och kanske förbered dem redan nu på att du kommer att lägga in lite fysisk aktivitet mitt i allt stillasittande.

Hur tänker du träna i jul?

3 kommentarer:

Helene sa...

Det är ju nu under ledigheten jag hinner gå på alla pass jag inte hinner under arbetsveckorna. Jag ska prova på sånt jag inte har gjort tidigare. Exempelvis Cross Training, Body Balance, Shape och Zumba. Dessutom(om vädret håller sig mellan 0 och -10 grader) löpning, så att jag får vara utomhus också. Härligt!

askan sa...

Brukar köra spyfys på julafton, i år blir det nog 100 burpees på tid.

Ingmarie sa...

Springa, cykla, simma, vattenlöpning, styrketräning och kanske skidor. Räknas julklappsöppnade? Och snögubbsbyggande? ;-)