onsdag 8 december 2010

Adventskalender lucka 8

Jag är verkligen inget stort fan av hemträningsprylar. De flesta blir stående som ett slags dåligt samvete och samlar damm. Träningsutrustning gör sig bäst på gymmet och det gäller även dagens tips, även om den tar väldigt liten plats och kan packas ned i en väska och nyttjas nästan var som helst:

TRX

Tillverkarens reklamvideo nedan sätter fantasin i rullning och sedan är det bara att leka loss! Det kan bli nästan hur lätt eller hur tungt som helst. I det stora landet i väst finns det gruppträningsklasser med detta redskap. Det verkar kul!
Det jag gillar med TRX är att det är så enkelt. Men enkelheten ställer stora krav på disciplinen om du ska göra träningen hemma på egen hand. Kanske läge att bjuda hem en vän i så fall och träna tillsammans med honom eller henne?

TRX finns att köpa i Sverige och det medföljer en dvd med träningsprogram. Detta kan vara ett bra tips till tomten. Tips på inköpsställen i Sverige är till exempel här, här eller här.

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Verkar onekligen bra! Är det samma som "Red core" mån tro? Men precis som du skriver så krävs det stor disciplin att göra ett bra pass hemma. Disciplin som jag vet att jag inte har. Mitt hem är min viloplats. Men kanske om jag sätter upp det i källaren...;-)

Camilla sa...

Ingmarie: Ja, "Red Cord" (tror jag att du menar) är något liknande. Vem som var först med idén vet jag inte.