fredag 3 december 2010

Adventskalender lucka 3

Bakom dagens lucka döljer sig en övning, självklart en av mina favoriter. Jag har många favoriter, men den här kvalar definitivt in på topp-5.

Turkish getup!En sökning på webben ger mängder av resultat i form av videoklipp på denna övning. Det finns allt från 15 sekunder utan instruktion till hela föreläsningar om varje liten detalj i utförandet. Du behöver inte nödvändigtvis en kettlebell. En hantel eller bara din knutna näve kan också fungera. I slutändan gör du övningen i ett svep, från liggande till stående och givetvis även på båda sidor, d.v.s. även med vänster hand riktad mot taket. Det är nu du märker om träningslokalen verkligen blivit ordentligt städad... Om inte, så har du gjort det jobbet på en kvadratmeter.

4 kommentarer:

3:59:56 sa...

Ååh, det som såg så enkelt ut först, men sen när det där med benet kom in tänkte jag: hur gör karln, det där skulle jag aldrig klara. Men så läste jag din första lucköppning om mål och den här övningen får bli decembers delmål. Det ska bli kul! Tack för tipsen, de är super.

Anna (orka mera) sa...

Det där måste jag prova!! Såg grymt ut :)

Ingmarie sa...

Såg att de har en helgkurs för kettlebell utbildning på Sats Medis i januari. Tror jag ska anmäla mig!Du har en award att hämta hos mig. :-)

Camilla sa...

3:59:56: Lade du märke till att han sa att hans kunder först hatar och sedan lär sig älska denna övning? ;-) Lycka till!

Anna: Den ÄR grym också!

Ingmarie: Gissar att det är Andreas eller Eric som håller i den? Bara att köra! Och tack för awarden! Att jag inte lägger upp den här betyder inte att jag inte uppskattar den.