fredag 10 december 2010

Adventskalender lucka 10

Delad glädje är dubbel glädje, heter det ju. Och extra roligt blir det faktiskt att:

Träna tillsammans!

Du kan dessutom slå två flugor i en smäll och både träffa polarna och ta hand om kroppen. Utan tvekan är det de som regelbundet går på gruppträning eller har en personlig tränare som stannar längst hos oss på Sats. Förmodligen är det dessa som får bäst träningsresultat också, eftersom det krävs en viss ihärdighet för att bli starkare, snabbare och snyggare. Men någon sådan undersökning tvivlar jag starkt på att vi gjort...

Genom åren har jag ibland haft en och annan kund som köpt personlig träning för att få sällskap på gymmet. Kategorin damer i övre medelåldern som kanske inte tränat på många år och som känner sig otrygga i att gå in på en gruppträningsklass. PT:n blir någon att snacka med under passet.

En annan kundkategori hos en PT kan vara kompisarna eller makarna som vill träna tillsammans och få skräddarsydda övningar samt någon som kapar dösnacket när det går överstyr. Just nu har jag ett par väninnor som tränar tillsammans, med mig som PT. Vi har fantastiskt roligt och kan ofta lägga in små tävlingsmoment i passen, vilket just de här tjejerna gillar jättemycket.

Jag hade bara tränat på egen hand innan jag började plugga efter gymnasiet och en av mina nya vänner drog med mig till studenternas gympa på Fysiken i Göteborg. Hela första terminen gick jag där mest för att jag skulle hinna träffa henne. Vi satt alltid och babblade en stund i bastun efter passen. Och under själva gympan blev det lite tävling mellan oss två. Två till tre gånger i veckan hängde vi på Fysiken, vill jag minnas. Och en dag framåt jul när jag efter duschen smörjde in mina torra ben med bodylotion upptäckte jag att jag fått muskler! Naturligtvis hade jag haft dem där hela tiden, men de hade liksom inte gjort så mycket väsen av sig och jag hade aldrig tänkt på att gympan faktiskt kunde göra mig stark. Jag gick ju mest dit för min kompis skull.

Löpning är också på väg att bli en gruppaktivitet. Vi kommer att få se mycket av löpgrupper för vanliga motionärer hos de stora träningskedjorna framöver. Några är redan igång. Så finns det också speciella löpevent, som det från Salomonbutiken imorgon klockan 12 (se Salomons facebooksida) och Årets första långpass.

Se bara till att du inte hänger upp din träning och dina mål helt och hållet på din kompis. Vad händer om kompisen blir sjuk eller flyttar? Låt oss hoppas att det inte påverkar din träning på så sätt att du lägger den på hyllan utan strävar vidare.

1 kommentar:

Ingmarie sa...

Jag vägrar FB och på deras hemsida hittade jag inte så mycket. :-( Ska försöka komma men har lovat haka på gänget i Sumpan. Tänk att allt kul ska hända på samma dag...