tisdag 21 december 2010

Adventskalender lucka 21

Ta hjälp av ett proffs!

Detta är kanske hela kalenderns hetaste träningstips! När du tänkt igenom vad du vill med din träning och satt ett konkret mål, skaffat utrustning, satt av tid i kalendern då blir proffshjälpen den extra lilla skjuts du behöver för att ta dig hela vägen.

Jag talar förstås i eget intresse här. Att hjälpa Sats-medlemmar med träningen är ju mitt jobb. Men det finns förstås proffshjälp att finna även på annat håll, i idrottsföreningar eller på nätet. Att ha en egen tränare kan lyfta dig rejält!

Hur realistiskt är ditt träningsupplägg, om du har ett? Har du verkligen rätt teknik i de övningar som ingår i träningsprogrammet? Behöver du kanske komplettera din träning? Allt sådant kan en PT hjälpa till med. Den kunskap som du skaffar dig genom din PT kan du ha nytta av i åratal framöver.

En seriös PT har en licensutbildning och vett att ta betalt (vitt, inte svart). På Sats kostar det
såhär mycket, vilket är vanliga priser i branschen. Vi är inte egna företagare, utan timanställda.

Det finns massor av böcker om träning, med färdiga program. På nätet finns massor av tips och trix. Mängder av träningstidningar fyller hyllorna i kiosken. Du kan ha en förebild, kanske Anna Anka eller någon helt annan... Men att få träffa någon i verkligheten som synar just DIG är den stora poängen. Någon som inte är partisk, ingen i familjen eller bästa kompisen, helt enkelt. Utan någon som vågar säga sanningen och sätta lagom mycket press på dig.

1 kommentar:

Ewa sa...

Helt rätt! Åter asp!! ;)