söndag 19 december 2010

Adventskalender lucka 19

Snön faller tätt, tätt och termometern visar -6 grader. Inne i värmen sitter jag och drömmer om sommar, sol och att få cykla på landsvägscykel. Vätternrundan är det stora målet med cyklingen, men jag kommer även att köra HalvVättern och hoppas också på andra härliga cykelutflykter senare under sommaren.

För att komma väl förberedd till Vätternrundan rekommenderas att du cyklat 100 mil under våren. Mycket för att vänja rumpan vid sadeln och övriga kroppen vid själva sittställningen. Det är inte roligt att behöva få ont eller skavsår med många mil kvar till mål. Även om jag kör en hel del cykelklasser så är det inte på den sadeln som jag kommer att sitta under rundans 30 mil. För att vänja kroppen vid rätt cykel finn det mycket finurliga tillbehöret:

Trainer!


På den monterar du upp din vanliga cykel och kan alltså sitta på exakt rätt sadel, i exakt rätt ställning och bli ett med din cykel utan att behöva frysa, bli blöt eller ställa till med stor cykelrengöring efter träningspasset. Mycket praktiskt, tycker jag.

Idag har han anlänt, min nya cykelkompis, Bianchi Sempre. Det kommer att vara vi inför och under Vättern-veckan i Motala i sommar!Värt att nämna i sammanhanget är den proffsiga och omtänksamma hjälp jag fick hos den nya Bianchibutiken på Norrlandsgatan i Stockholm. Där går också att ta en smarrig italieskinspirerad lunch eller fika. Eller bara strosa runt och spana in alla läckra cyklar från Bianchis kollektion 2011.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Hur är det, kan man köra MTB med trainer? Bör man ha annat däck?

Camilla sa...

Ingmarie: Visst kan du cykla MTB på trainer! Det finns speciella trainerdäck som tål friktion bättre och låter mindre. Vanliga däck tuggas sönder mot magnetmotståndet och du får en hög gummismulor på vardagsrumsgolvet (eller var du nu cyklar).

Anonym sa...

Snöpulsning ska det va! Det är definitivt den roligaste träningen just nu.

God jul
Urban

Camilla sa...

Urban: Trainer utesluter inte snöpulsning för min del. ;) En riktigt God Jul önskar jag tillbaka!