söndag 1 augusti 2010

Veckans värsting: Vértex


Vértex Fjällmarathon är kommande veckas grej! För tredje gången den här sommaren drar jag alltså till fjälls för att anstränga mig fysiskt. Två goda vänner, Ingmarie och Helena, gör mig sällskap.

Området kring Ottsjöfjället var blött redan när Emelie och jag var där för ett par veckor sedan. Väderprognosen för Vålådalen talar om mer regn under kommande vecka och jag har en bestämd känsla av att det blir ett blött och skitigt lopp. Något som passar mig utmärkt!

De flesta namnen i loppets startlista är helt okända för mig. Så även om jag tittar på tidigare års resultatlistor. Varken tid eller placering går det att sia om för min del. Senaste två veckorna har löpningen dessutom legat på hyllan helt. Ett terrängpass på 13 kilometer igår är allt. Men det kändes bra.

Fullföljer Ingmarie så tar hon hem damklassen. Jag ska jobba hårt på att inte bli mer än en timme efter. Mitt hemliga knep är upplägget för kommande vecka, men det håller jag nog för mig själv ett tag och avslöjar det möjligtvis i efterhand (om det visar sig fungera).

5 kommentarer:

Mikael Björk sa...

Jag är supernyfiken på rapport från Vertex. Det är planerat som "min stora grej" sommaren 2011. troligen blir det också min ultradebut.

Lycka till. Ta det lugnt i myrmarkerna. :-)

Camilla sa...

Mikael Björk: Jag lovar dyrt och heligt att lämna en detaljerad rapport från detta lopp som jag varit nyfiken på några år nu. ÄNTLIGEN ska jag springa det!

Ingmarie sa...

Stopp och belägg! Det är DU som är gegga-ler-sten och backspecialisten, INTE jag. Mitt mål är att inte vara mer än en timme efter DIG!

anneliten sa...

Verkar häftigt det där... Och lite läskigt. Ingmarie har berättat att man måste bära med sig en del grejer för det är inte lika mycket service som på stadsmaror ;-)

bureborn sa...

Hej!
Har inte hittat din blogg förrän nu - attans! Den är ju jättebra!
Och du. Vi ses på lördag!
Ska bli spännande att se vem som tar hem den vänskapliga duellen - du eller Ingmarie. Själv springer jag duoklass, och vi har lågt ställda mål ( i år också). Vi ska i mål helt enkelt. Och helst inte behöva slå sällskap med följelöparen... ;-)