måndag 23 augusti 2010

Genève

Första anhalt på resan: Genève. Här kommer jag och supporter-syster att bo inatt. Den höga luftfuktighet som nyss släppt sitt grepp om Stockholm med omnejd verkar ha förflyttat sig hit. Det är 28 grader varmt och ganska bullrigt kring tågstationen, där vårt hotell ligger.

Upptäcksfärd i stan betydde för oss en tur med spårvagnen. Vi hoppade på en på måfå och åkte ganska många stationer. När vi fick syn på en stor mataffär hoppade vi glatt av och gick in och shoppade loss på mineralvatten, cous-cous-sallad och briocher. Vi gillar att botanisera i mataffärer båda två. Sedan skojade vi till det ytterligare genom att hitta fulast tänkbara picnicställe. Det blev bakom en byggbarack som stod på en parkering i närheten av flygplatsen.

Det är lite si och så med engelskakunskaperna bland lokalbefolkningen. De flesta pratar helst franska, så vi blir tvugna att trevande damma av grammatiken från gymnasiet och tillsammans försöka komponera ihop franska meningar. Det går hyfsat. Vi har i alla fall lyckats äta oss mätta och köpa tågbiljetter till Chamonix, dit vi åker under morgondagen.

Inga kommentarer: