lördag 14 augusti 2010

Salomon Trailtour

Sugen på att testa ett kortare traillopp i sommar/höst? Salomon har i år dragit igång en satsning med flera spännande lopp, utspridda över landet. Jag har fått äran att bli en av de utvalda inspirationsbloggarna! Och nej, jag är inte mutad... ;) Men jag är mer än gärna med och inspirerar och får fler att kuta ut i terrängen!

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Vad roligt! Grattis! Innebär det att du ska kuta någon av dem med?

Anonym sa...

Terränglopp är kul, om de inte är för långt bort.
Dit förra inlägg om mörker gör mig nyfiken på hur du tänker ang belysning.
lätt mindre lampa eller kraftigare med större tyngre batteri? Sammanlagt blir det ju ganska många timmar i mörker. Måste ni bära även den utrustningen med er under dagsetappen?
/Ola

Camilla sa...

Ingmarie: Jag får se om jag kutar. Beror på hur jag återhämtar mig efter Alperna.

Ola: Det är krav på TVÅ lampor, som måste bäras med under hela loppet. Jag väljer en "tung" kraftfull, Petzl Ultra, och en "lätt", Petzl Tikka. Den tunga är familjens gemensamma egendom och ska ha kapacitet även för skidåkning i mörker (något som inte jag ägnar mig åt).

Annelie sa...

Har du några tips kring att börja med terränglöpning? Är det bara att kuta rakt ut från stigen i skogen? Ska man intervalla sig in i det (2 minuter skog, 1 minut stig)? Hur blir man mer teknisk? Hur mycket gör skorna? Vid vilket underlag behöver man speciella skor? Hur gör man för att inte vara rädd att halka? Många frågor..

Camilla sa...

Annelie: Leta reda på en mjuk stig och spring, bara! Så länge det inte är alltför besvärligt underlag med rötter och stenar kommer dina vanliga löparskor att fungera alldeles utmärkt. Jag skaffade inte "riktiga" terrängskor förrän jag sprungit ett tag i skogen och märkte att jag gillade det. Teknik förbättras och rädsla att halka försvinner ju mer van du blir. Viktigt att inte ha för höga krav på tempot i terräng. Kilometertiderna blir längre för alla, så är det bara.