söndag 22 augusti 2010

Packar

Min sprillans nya reskompis, The North Face Base Camp Duffel, ska just till att fyllas med allt jag behöver inför alpresan. Ja, jag vet, jag packar alltid i sista sekunden. Jag fungerar så. Sällan tar jag med mig extraprylar eller -kläder. Nästan aldrig händer det att jag packar upp saker efter en resa som jag inte använt. Snarare uppstår situationer där jag tänker: "om jag ändå tagit med mig xxx..."

Jag får dåligt samvete för att jag har svårt att njuta av den här lediga söndagen. Dåligt samvete för att jag inte är "här och nu"utan i tanken faktiskt redan på väg till flygplatsen, Genéve, hotell, Chamonix och allt som följer. Jag gillar inte så mycket att resa. Jag gillar att vara på plats.


I fredags kom en rolig kommentar från supporter-syster som tyckte att det var först nu hon förstod att vi verkligen ska åka till Frankrike ihop. Själv har jag begripit det hela tiden fram till i fredags, då jag nästan förvånad tittade tillbaka på henne och utbrast: "Ska vi?". Det kändes plötsligt overkligt och långt borta för mig. Men den känslan har vänt, jag lovar. Idag är det högst påtagligt att vi flyger iväg imorgon bitti.

5 kommentarer:

anneliten sa...

Jag följer med dig. Inte i väskan, men i tanken!

Själv ser jag det som en utmaning att alltid bara packa det jag behöver - minimalistiskt. Det var lite jobbig den där gången när jag fastade under askmolnet. Men jag var ju i NYC - det gick ju att shoppa :-)

Anonym sa...

Jätte stort Lycka till!!
Kommer följa dig hela vägen och kanske väckas av något sms med :)
Så spännande!

Kram Helena

mary sa...

Rooooligt! Ha det underbart nu!

Camilla sa...

anneliten, Helena och mary: Tack för er omtänksamhet! Jag ska verkligen ha roligt, det lovar jag!

Magnus sa...

Stort lycka till!
Kommer säkert att bli en fantastisk resa till fots genom Alperna.

Magnus