söndag 30 maj 2010

Tre sätt att löpa

Ute på Järvafältet finns det tre olika sätt att löpa, som jag ser det. Det första är att utnyttja de fina och jämna grusvägarna till ett tempopass. Det andra är att attackera terrängen på kända stigar, t.ex. milspåret och att även här hitta flyt i löpningen. Tredje sättet är att ta med en orienteringskarta och sladda iväg på nya, okända stigar och upptäcka nya ställen. Idag letade jag bergsknallar att springa uppför och nerför.

Vilken underbar morgon det blev! Det var bara jag och skogen. Den första människan såg jag inte förrän jag nästan var hemma igen. Och jag tror att jag hittade de allra knivigaste stigarna, en dröm av rötter, stenar och lera! La Sportiva-skorna fick mig att känna mig säker på foten och faktum är att jag inte ens var i närheten av att snubbla. När jag kom hem smakade frukosten makalöst gott!

Ja, jag var ute före frukost. I två och en halv timme dessutom och nej, jag tror inte att jag bränner bort muskelmassa. Det är dags att sluta tro på den gamla myten och ha den som ursäkt att inte kliva upp i arla morgonstund! Jag åt bra igår och åt bra när jag kom hem, känner mig full av energi just nu.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Åh vad härligt det låter! Håller helt med om att vi måste ta hål på den där myten om att man förlorar muskelmassa om man tränar före frukost och/eller att det bara är då man bränner fett. Vi är dock alla olika och mår olika bra av att träna morgon/kväll men man kan vänja sig vid (nästan) allt bara man vill!:-)

askan sa...

Härligt! Det där Järvafältet borde man prova nån gång.

Måste prova La Sportiva, tänk om de passar en bredfoting...

Marcus sa...

Låter superhärligt. Jag blir själv lite sugen att testa att köra ospårad terräng. Är dessvärre ingen morgonmänniska, men de få morgnar jag har kommit upp för morgonträning så har jag uppskattat det.

Du inspirerar!