onsdag 24 februari 2010

181

Det är antalet dagar som är kvar till Ultra Trail du Mont Blanc . Det låter som många dagar och just nu när jag ser ut över den snötäckta altanen och trädgården känns det också långt, långt borta. Ett halvt år bort. För ett halvt år sedan hade jag just sprungit 100 miles i Skåne. Alltså befinner jag mig ganska exakt mitt emellan två STORA utmaningar.

Jag ska göra allt jag kan för att ta tillvara på dessa 181 dagar på allra bästa sätt. "Varje träningspass ska vara det bästa" är en av mina PT-kollegors motto. Varje träningspass syftar till att göra nytta inför UTMB i augusti.

Det är ingen slump att jag sitter och funderar över detta just den här morgonen. Igår höll jag en föreläsning om mål och motivation på Sats Väsby. Som föreläsare vill jag bli ihågkommen på något sätt, sticka ut lite grann. Så ibland berättar jag för åhörarna om mitt 100 miles-lopp. Det gjorde jag igår. Hur det kom sig att jag satte just det målet, hur jag planerade för att träna inför loppet och hur det kändes att genomföra det. Det väcker känslor: vissa blir inspirerade och några säger rakt ut att det är galenskap. Så även igår.

Hur kan jag ta tillvara på just den här dagen på bästa sätt? Jo, idag är det dags för långpass i det vackra vintervädret och i eftermiddag ett pass med funktionell styrketräning. Ikväll blir det en session med mental träning i min iPod. För varje vecka har jag satt upp ett veckomål med vad jag vill hinna i konditions-, styrke-, mental- och rörlighetsträning. Så blir det till att pussla in det mellan kunder, klasser, transporter och andra uppdrag (som föreläsningar, t.ex.). Det är en härlig känsla att fylla på med timmar och minuter i respektive kategori. Mina veckomål är riktigt tuffa och ibland når jag dem inte. Men jag drivs av tuffa utmaningar och om jag satte för låga veckomål skulle det säkerligen inte bli lika mycket gjort. Så funkar jag.

Nu: ut i snön!1 kommentar:

Miranda sa...

Hej Camilla! Tack så mycket för igår, jag vet inte om jag gav ett superenergisk intryck, jag var ganska trött ;) men tänk om man hade lyssnat på din föreläsning! Kanske nästa gång? :)