måndag 22 november 2010

Jag äger inte så många löparskor...

Det var vad jag trodde tills jag samlade ihop dem och räknade dem till sju par. Det blev en salig blandning dojjor hemma på hallgolvet. Dags att rensa och det är inget problem att välja bort de mest slitna. Tre par blir kvar. Resten åker ut. De är antingen trasiga eller har totalt nedslitna sulor. Tillsammans har de gått åtskilliga mil. De enda som inte varit med på något lopp är de rosa Icebug-skorna. Mellan 1100 och 1400 kronor är vad de kostat per par, så det kunde varit en hel förmögenhet i en hög.

Det är något visst med att springa i november, i mörkret, kylan och fukten. En morgon i förra veckan såg det ut såhär när jag kom fram till jobbet:


Och i helgen var jag med om den kallaste och blötaste rundan på Järvafältet på många månader. Jag hade valt rätt kläder och kunde plöja på i ler- och vattenpölarna, det kändes faktiskt ganska härligt när jag accepterat de långsamma kilometertiderna samt fått upp värmen i kroppen. Men att det aldrig blev riktigt ljust, inte ens mitt på dagen, det får mig att längta till andra sidan julhelegen, när dagarna blir allt längre och ljusare.

Det kommer att bli en spännande vinter på många sätt! Följ mig på bloggen, för snart händer det grejer...

5 kommentarer:

Jesper Scheutz sa...

Spännande ser fram mot dina små nyheter på bloggen. Jag ska ut och plöja i snön i morgon, min första runda på snart 2 veckors snuva.

Peace Love och Löparskor!

Camilla sa...

Jesper: En trevlig runda önskar jag dig! Förstår om den varit efterlängtad.

John sa...

Jag hänger med så klart! Skall bli spännande och se vad du har i görningen. Vintern brukar ju inte vara så spännande annars. Helt klart längtar man efter den 21 december och det återkommande ljuset.

Ingmarie sa...

jag är nyfiken så jag kan döööö. Gamla skor kan man skicka till Kenya med. Kolla in Shor4africas hemsida.(Toby Tanser). Även slitna skor kan rädda liv.

Anonym sa...

Hmm, vad har du nu i kikar'n? Måste nog bli bättre på att hänga med i bloggen verkar det som...