lördag 13 november 2010

Grevens tid

Idag är det alltså dags för ultraintervallerna, 8x10 km med start var tredje timma. Första start 06.00.

Jag hade satt mobilen på väckning 4.45 för att kunna ladda med en lätt frukost och en kanna kaffe. Men det blev inte så, mobilen tappade batterikraft under natten och när jag mitt i min oroliga sömn sträckte mig efter den för att kolla vad klockan var upptäckte jag att den var helt död. Bästa att ladda den då, så jag klev upp, gick ut i köket för att hämta laddaren och upptäcker att de gröna digitalsiffrorna på microvågsugnen visar 5:55!

Nu gällde det att handla snabbt! Jag hade 15 minuter på mig att komma iväg för att kunna delta i tävlingsklassen. Jag fick glömma frukost och kaffe och i panik leta fram dubbade skor, GPS-klocka och pannlampa. Klockan 06:04 knatade jag iväg, halvsovande. Benen kändes tunga och de första 4 kilometerna gick åt till att vakna. Först då slog det mig att jag ju faktiskt hade sällskap av massor av löpare, men på andra platser runtom i landet! Mitt ute i skogen i mörkret kom den insikten och det kändes häftigt! Jag ångrade inte mitt beslut att störta iväg oförberedd.

Någon drömstart på detta tävlingsdygn blev det knappast. På tom mage och alldeles yrvaken är det svårt att göra en bra mil.

Nu laddar jag för intervall nummer två. I magen har det landat en lätt frukost och två muggar kaffe. Fortfarande känner jag mig nyvaken. Just nu funderar jag på vilka skor jag skall välja eftersom ca 25% av min runda är isbeklädd. Det blir nog dubbat, trots att det är en aning obekvämt på barmark.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heja, heja! Då kan det ju bara bli bättre! Kram KarinA

Camilla sa...

Karin A: Tack! Det blev bättre redan andra rundan.