torsdag 22 april 2010

Skor, skor, skor...

Fötterna behöver ha det bra och trivas. Annars blir det mindre kul att träna/jobba. I Sollentuna centrum, alltså inte enbart på Sats, väcker jag stor munterhet med mina Five Fingers som ger mina fötter stor frihet och stärker dem fantastiskt bra! Jag vann dessa på Markusloppet i oktober förra året.Barfotalöpning eller löpning i "minimalistiska" skor har blivit populärt och jag har springer ett par gånger i veckan i dessa på löpband (2-3 km), som uppvärmning inför styrketräningen. Till sommaren är jag sugen på att prova hur det är att springa ute i dem.

Du som följt bloggen ett tag vet säkert att mina favoritskor för löpning utomhus har slutat tillverkas. Jag är fortfarande på jakt efter nya som känns lika bra. Jag trodde att jag funnit nya kompisar men de visade sig klämma på utsidan av ena foten efter bara två rundor. Nu pryder defötterna på en av mina kollegor istället.

Idag är det dags att ta nya tag med skoprovandet. Jag har fått bra tips av Emelie och kanske bli det dessa:


Eller möjligen dessa, som jag valde bort förra gången jag testade i butiken:

Vilket lyxproblem, egentligen! Men bra skor är förstås viktigt om man springer mycket. Och med tiden blir jag kräsen. För terränglöpningen har jag haft liknande "bekymmer" under en längre tid, men tror mig nu ha hittat någonting som kan fungera för den här extra viktiga terrängsäsongen:

Andras rekommendationer är ofta svårt att gå på. Jag har fötter som är breda framtill, de ser ut som små Kalle Anka-fötter och trivs bara i breda skor. Dessutom vill jag att mina skor ska vara lätta och slitstarka på samma gång. Kan jag hitta något par som upfyller alla dessa krav? I ärlighetens namn är det ganska skoj att leta skor, men förstås ännu roligare att få springa!

4 kommentarer:

Gax Staffan sa...

Cammila:

Har du provat Inov-8 295? Vet att skorna är kanske något smnala om du behöver breda skor. Jag har både 212 och 295 gillar dem båda skarpt. Mina 295 fungerade bra på TEC byte till dem på de sista 10 milen, så här efteråt känns det som rätt beslut.

/Gax-Staffan

Camilla sa...

Staffan: Innov8 X-talon hade jag stora förhoppningar på, men det gick ju knappt att få ner foten i dem...

askan sa...

Har samma problem med breda fötter fram, finns ju inga skor med löpkänsla som passar då, de roliga är alltid slimmade.

Camilla sa...

askan: Vad har du på fötterna (minns inte vad du sprang i på Markusloppet)? Vad hade du på Munkastigen idag?