måndag 5 april 2010

Premiär!

Denna gamla pärla från 1981 fick idag komma ut i friska luften för första gången på flera månader! Det är min trotjänare Puch som jag förärades i 10-årspresent och som fortfarande, tjugonio år senare hänger med. Ny sadel, kedja och däck har den givetvis uppdateras med genom åren men allt annat är original och det sitter t.o.m. kvar ett klistermärke på bakskärmen med texten "Säker Cykel" som jag fick vid polisens årliga vårbesök på skolan under tidigt 80-tal. Här kan vi snacka om affektionsvärde! Jag skulle gråta blod om jag blev av med den, så jag låser den noga varje gång den lämnas "på stan".

När jag fick den var det en stor händelse. Som växande liten knatte fick jag begagnade cyklar att växa i, men när jag fyllde tio var jag redo att lämna barncyklarna och fick därmed min "sista" cykel och då blev det en sprillans ny! I min familj har vi använt cykel som transportmedel ganska frekvent och därför blev cykeln en kär vän att älska. Och det är den fortfarande.

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det kallar jag kvalité! Riktigt coolt!Och snart blir det väl premiär för racer-biken med?

Camilla sa...

ingmarie: det är nog en kombination av kvalité och (min pappas) omsorg. Jag hoppas på racer-premiär denna vecka. Bara gatorna sopas, så...