söndag 31 januari 2010

Såld på smör

Emellanåt kan det hända att jag helt snöar in på ett enstaka livsmedel. Det brukar hålla i sig från några veckor upp till några månader och då äter eller dricker jag MASSOR av just den grejen. Exempel på sådana saker kan vara yogi-te, rökt makrill, surdegsbröd, torkade aprikoser...

Just nu är jag helt såld på ett ekologiskt jordnötssmör som säljs på bl.a. Coop. Det är som sagt ekologiskt och ingredienserna är endast jordnötter och havssalt. Inga konstigheter i innehållsförteckningen och den ska du ju kunna lita på. "Man kan äta allt -men inte alltid" har professor Rössner sagt en gång och det är helt sant. För tillfället känner jag att jag är på gränsen när det gäller jordnötssmöret. Men det går nog över så småningom. Det brukar göra det.

En sak till som det blir mycket av just nu är blodgrape. Dessa läckerheter har verkligen högsäsong och det är värt mödan att skala dem för hand och pilla ut det söta fruktköttet och lämna de beska hinnorna därhän. Mums!

Det händer att jag blir fast vid mera onyttiga saker också, men jag kommer i skrivande stund inte på något som exempel. Semmelsäsongen är ju här och de brukar dominera caféer, konditoridiskar och bagerier. Som tur är tycker jag inte om semlor. Har aldrig förstått kombinationen bröd och grädde. Jag kan faktiskt inte ens minnas när jag åt en semla senast.

Som återhämtnings- och energikick under och efter träning kan jag också snöa in lite och för tillfället är det Honeystinger Proteinbar som är den stora favoriten!


3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Så där är jag med allt som oftast. Bröd och groddar har jag alltid pippi på. Just nu är det med nötter av olika slag, yoghurt, mjölksyrade grönsaker och riskakor. Och varm choklad. Skum kombination...

Petra sa...

Åh, den där Honey Stinger-baren är supergod!

Zebban sa...

Jag stod på Coop i veckan och såg just den burken med ekologiskt jordnötssmör och var på vippen att köpa. Jag älskar jordnötssmör, men kanske lite för mycket, så jag får avstå från att köpa numera.

Stingers grejer är fantastiskt goda åxå. Deras gel är sjukt goda, men aningens för söta efter ett tag.

Underbar blogg för övrigt, här lär jag häcka en del!!!