fredag 22 januari 2010

Godisätande svenskar

Efter kommentarerna på gårdagens inlägg känner jag mig manad att berätta att jag i höstas läste två böcker i tät följd som gav mer än en tankeställare. Den ena heter "Godis åt folket (hur svenskarna blev sockerslavar i karamellkungens rike) " av Thomas Hedlund och André Persson och den andra "När du gör som jag vill" av Henrik Fexéus.

Jag vill så gärna tro att jag inte påverkas så lätt, men så är det faktiskt inte. Min hjärna påverkas lika lätt som alla andras av t.ex. reklam och säljknep. Det var på ett sätt skrämmande men även nyttigt att bli medveten. Medvetenhet är första steget i förändringstrappan som är så vansinnigt svår att kliva uppför. När jag vet varför jag blivit sugen på en påse smågodis i affären är det lättare att låta bli att köpa den.

Nu stundar en härlig träningsdag (igen!). Från 7.30 till 18.30 varar den och sedan väntar veckans mest uppskattade vilostund som för mig är fredagskvällen.

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Hann aldrig med din spinningklass i dag. :-( Är säker på att den var helt underbar! Vad säger du om att kolla in herr Fexeus 21/2? Jag har ju liksom gått på reklamen för showen.;-)

Camilla sa...

Ingmarie: du missade en riktigt kul klass, men har naturligtvis chansen att ta igen förlusten varje fredag hela våren! Ja, jag vill till Henrik! Ska kolla om datumet kan passa, bara.