lördag 16 januari 2010

Get this party started...

Lyckan för en cykelinstruktör är en fullsatt cykelsal med deltagare som är engagerade och vågar bjuda på sig själva. Jag är en lycklig cykelinstruktör denna vecka!

I torsdags var det nästintill fullt på Odenplans lunchklass. "Nyårslöften, jaha" tänkte vi nog allihopa innan vi drog igång klassen. Vill minnas att någon till och med uttalade det högt. Löften eller ej, det blev en fantastisk klass där jag emellanåt trodde att takplattorna skulle trilla över oss, så högt steg energin i salen! När någon eller några vågar lite extra och dessutom manar på sina medcyklister kan underverk ske! Vi hade hur kul som helst! Och badade i svett efteråt...

Igår, fredag, var det premiär för min Cykel Puls på Sollentuna. Ska man sätta sig där varje fredagkväll, då vill det till att det inte blir bortkastad tid. Så resonerade jag när jag tog mig an denna knepiga träningstid (17:30, knepigt för att vara en fredag). Klassen skall bli en träningsfest har jag lovat både mig själv och deltagarna. Det blev så!

Ny sal för de flesta av oss, ny typ av cykel för många och ungefär halva klassen hade aldrig testat ett pulsband förut. Det rådde viss förrvirring innan alla satt på varsin rätt inställd cykel med pulsband runt bröstkorgen. Behöver jag tillägga att klassen var fullbokad, med väntelista och allt? Ytterligare ett par minuter förflöt innan alla samlat sin uppmärksamhet till mig och vi kunde köra igång. Nu kände jag mig verkligen som en skolfröken i en mellanstadieklass. Det tog ett tag innan det blev tyst i klassen.

Jag bad om ögonkontakt från deltagarna och det fick jag. Ofta. Jag bad om feedback och det fick jag också även om den var mer eller mindre konstruktiv. Engagemang är kul! Det såg från instruktörscykeln ut som om de kämpade på rejält och hade kul samtidigt och jag hoppas få tillbaka varenda en av deltagarna nästa vecka. Men det blir ju aldrig så, därför kanske det finns plats för just DIG att komma och delta i träningsfesten på fredag! Det kommer att vara fest i Sollentunas cykelsal varje fredag ända fram till sommaren, jag ska göra allt som står i min makt för att uppfylla det löftet!

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Plötsligt kom min spinning-lusta tillbaks!Måste boka! Och yoga. Med dig...:-) Min önskan är att du lägger ut ditt schema på bloggen så jag slipper leta.;-) Går det?

Camilla sa...

Ingmarie: schema kommer imorgon. Håll utkik!

anneliten sa...

Du får mig att minnas fantastiska spinningpass för typ 5 år sedan. Superbra ledare. 90 minuters pass. Samma gäng varje söndageftermiddag. Det var innan jag började springa de här lite längre passen. Jag har tappat bort spinningen...

staffan sa...

Camillia:

Till och med jag blir sugen på att testa ett pass bara för din skull. Vem vet en vacker dag står jag helt förvirrade och frågade, hur fasen gör man är :)

/Gax Staffan