måndag 11 januari 2010

Gasen i botten

Redan första måndagen fylldes Sats Sollentuna med träningshungriga människor! Det har varit full gas från förmiddag till åtta på kvällen, då jag lämnade centret.

Nyårslöften, nyfikenhet och en massa lagrad extraenergi efter helgerna kan väl tänkas vara några av förklaringarna till trängseln idag. Pilatesklassen hade några lediga platser. Låt oss hoppas att detta bytts ut mot en väntelista (kö) till nästa vecka. Det vore verkligen skoj.

Imorgon är det dags för SatsCorePulse och det ser jag verkligen fram emot. Det är en rolig, actionfylld klass där konditions- och spänstträning blandas med sköna balansutmaningar. Tänk att jag får instruera centrets allra första yoga-, Pilates- och SatsCorePulseklasser! Jag är lyckligt lottad.

Den egna träningen har bestått av yoga och kettlebells. Det finns en rolig utmaning med kettlebells som kallas "300" och som jag nu jobbar på att bemästra. Du kan se här: http://www.youtube.com/user/TranaMedKettlebells#p/u/4/p0QidjnEKBQ hur det går till. Jag bytte vikt på kulorna beroende på övning och körde 18, 8 och 12kg. Innan jag började tänkte jag mig att det skulle bli två rundor, men det kunde jag ju glömma! 15 minuter och 52 sekunder tog denna pulshöjande utmaning och efter den var kroppen rejält trött. Istället hakade jag på en kollega som övade SatsCorePulse och fick på så sätt 20-25 minuter ytterligare pulshöjande aktivitet.

Det går nog inte att vara mer nöjd med första dagen på nya jobbet. Jag kommer att sova gott inatt!

2 kommentarer:

Emelie på språng sa...

Tjipp tjopp kines!

Tusan så kul att det går så bra för er på nya anläggningen =) Tråkigt är dock att jag inte kunde komma på invigningen, det är inte så himla kul att jobba helg alla gånger.

Kul är det också att jag hittat hit, kommer följa dig som värsta stalkern ;)

När ses vi nästa gång? Ons el tors nästa vecka kanske? Ett lite sådär halvlångt pass hade varit trevligt. Finland börjar ju närma sig och måste tänka lite på nedtrappning. Huva!

Och vet du vad...jag ville också bli veterinär och stridspilot när jag var liten. Ball!

Kramen bananen

Camilla sa...

Tjohej, Emelie! Det låter som en bra idé. Jag ska spana efter en lucka i kalendern! ;)