söndag 10 januari 2010

Explorez vos limites !

Så lyder inledningen till texten på Ultra Trail du Mont Blanc´s hemsida. "Expolre your limits!" står det om du översätter sidan till engelska och på svenska blir formuleringen något i stil med: "Testa dina gränser!". Just detta lopp verkar vara ett bra sätt att göra just detta, testa gränser. 166 km alplöpning med 9400 höjdmeter att plocka.

Till detta lopp behövs kvalificeringspoäng och dessa går att skaffa på två svenska terränglopp: Ursvik Ultra som ger 2 poäng och GAX 100 miles som ger 4 poäng. Det behövs just fyra poäng för att få ansöka om att springa Ultra Trail du Mont Blanc. Självklart kände jag till detta när jag sprang GAX 100 miles i somras men det var långt ifån en morot just då. Poängen liksom bara trillade in och nu när jag har dem måste jag ju utnyttja dem, eller hur?

Någonstans läste jag att detta lopp klassas som Europas tuffaste terränglopp. En sådan formulering lockar givetvis till sig (min) uppmärksamhet. Jag har ansökt om en startplats och senast den 31:e januari får jag veta om den blir min. Idag är det dags att skissa på förberedelserna som kommer att bli många och tuffa. Redan nu finns loppet i tankarna under varje löprunda. Får jag en plats kommer loppet att finnas i tankarna i varje löpsteg, i varje repetition i styrketräningen och säkert i många fler situationer också.

Det var detta lopp jag syftade på när jag berättade att något in i hästväg jobbigt kommer att ske veckan före "Ö till ö". Mer om förberedelserna kommer du att kunna läsa om här på bloggen framöver.

4 kommentarer:

staffan sa...

Den här bloggen blir bara bättre och bättre, ser verkligen fram emot att läsa och ta del av resan till "explore your limits"

Men vänta det betyder att även att jag har 4 poäng från Gax.

/Gax Staffan

gullfot sa...

Puh, nu är jag lättat, trodde du skulle ha barn eller nåt ;)

Skämt åsido. Kanonhäftigt med UTMB och jag kan bara hålla med Staffan här.

Ingmarie sa...

Shit vad häftigt! Men vaddå ansöker? Är det någon slags lottdragning sen? Hur många får vara med?

Robin sa...

Gillar hur du tänker.