måndag 27 september 2010

Sport att se på

Det är fantastiskt roligt att själv utöva sport, speciellt terränglöpning eller landsvägscykling om du frågar mig. Men så finns det även sport som är rolig från åskådarplats. Min favorit är, kanske något otippat, speedway. Faktum är att det funkar att se på tv också. Men allra, allra helst vill jag vara på plats. Vilket inträffar högst någon enstaka gång per år.

Gammal Motalabo som jag är måste jag naturligtvis hålla på Piraterna som imorgon och på onsdag möter Lejonen (Gislaved) i elitseriens semifinal. Canal + sänder från Biltema Arena imorgon, så jag skyndar hem från jobbet och placerar mig för ovanlighetens skull i tv-soffan. Lejonen är regerande svenska mästare, så detta kan bli en tuff fight! Hjälp mig hålla tummarna för Piraterna!

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Speedway!? Det anade jag faktiskt inte! Själv föredrar jag amerikansk fotboll, hockey och/eller baseboll live.

Ola Pe sa...

Jag håller med dig. Speedway är en fantastisk och även fullt begriplig publiksport. Det är även i princip den enda arenasport som lockat mig till att se ett evenemang på plats. För min del är det Rospiggarna, det fanns faktiskt en tid när det gick riktigt bra för dem. Annars har jag mottot "du måste prova sporten själv för att förstå storheten i prestationen" Speedway har jag dock aldrig provat.

Camilla sa...

Ingmarie: Hockey gillar jag också.Frölunda allra mest av elitserielagen.

Ola: Du får hjälpa mig att hålla på Piraterna ikväll. Vi har ju trots allt Greg Hancock numera...