måndag 7 juni 2010

Siffror från UTMB

Ultra Trail du Mont Blanc har plats för 2300 startande. Det är ungefär 2/3 av alla som vill springa som får en plats i loppet. Och du har kvalificerat dig genom att springa andra långa ultralånga lopp som ger poäng samt skaffat läkarintyg på att du är frisk nog att genomföra 166 km i alpmiljö.

Medelåldern på deltagarna är 43,2 år, 55 nationer är representerade och andelen tjejer i procent är 7,3. Det är väldigt få, håll med om det. 92,7 procent av deltagarna är alltså män! Om alla 2300 kommer till start står där endast 168 tjejer... En av dem kommer att vara jag.Bild från UTMB:s nyhetsbrev

7 kommentarer:

askan sa...

Vilken bild... man blir ju sugen på att sälja bostad och bil och flytta ner...

anneliten sa...

Hmm... Undrar om vilken läkare som helts skriver ut ett sådant intyg?

Camilla sa...

askan: Visst blir du lite sugen på UTMB? ;)

anneliten: Läkarbesöket var en upplevelse i sig. Och jag fick många goda råd på vägen. Valde naturligtvis en som jag vet gillar sådana här lite galna grejer.

Fredrik sa...

med "bara" 30-50% som går i mål är mitt tips att du gör det som topp 100, nej förresten jag tror på dig som topp 50. Starkt! Och inte varje lopp man är med och sänker medelåldern på numera :)

Camilla sa...

Fredrik: 101 kvinnor gick i mål förra året. Jag siktar på topp 30, kanske kaxigt men jag är också nöjd med att kommai i mål om det så skulle bli som sista deltagare...

Fredrik sa...

Helt rätt still. Klart du fixar det!

Marcus sa...

Vad säger man? ultrahärligt!

Ska bli roligt att följa dig. Du kommer att fixa det. Tycker du verkar bra förberedd!

Nu får man själv se till att skramla poäng så man själv kan stå där någon dag!