lördag 6 mars 2010

Nya bekantskaper

I en löpares skogarderob ingår oftast flera par skor, åtminstone för den som springer marathon eller längre. Och för den som både gillar asfalt och trail är det givet med flera par. Senaste åren har jag nött ut många par skor och fått några riktiga favoriter som jag varit trogen modellmässigt. Av Emelie fick jag i veckan reda på att mina asfaltsfavoriter har slutat tillverkas! Verkligen synd, för jag har trivts så bra med dem och det har varit så enkelt att knalla in i en löparbutik och säga att "jag vill ha ett par XX i storlek 39" utan att ens behöva prova dem.

Den här våren är det alltså dags för nya bekantskaper. Med Emelies hjälp hälsade jag försiktigt på dessa potentiella vänner igår:

Om det ska bli vi till våren återstår att se. Jag gillar inte riktigt att dammodellerna får rosa och lila detaljer medan herrarna har coolt blått, grått, svart eller kanske orange. I år verkar det vara extra illa eftersom de flesta av de stora löparmärkena (och andra tillverkare av träningskläder också, för den delen) satsar hårt på en lite mörkare rosa ton. Å andra sidan kan jag kanske matcha allt jag eventuellt köper, oavsett tillverkare. Men jag är inte så "rosa" av mig, så jag vet inte om jag skulle trivas.

Jag gjorde även en annan ny bekantskap igår som kanske blir en löparkompis under våren. Om henne berättar jag mera när jag fått hennes tillåtelse till det. Jag vet ännu inte om jag lyckats inspirera denna tjej på rätt sätt, men jag hoppas. Och om det funkar så är det ett fantastiskt exempel på en av punkterna i min mål och motivationsföreläsning. Den handlar om hur du kan öka din inre motivation genom att ta hjälp av andra. Med andra ord så hoppas jag att jag snart kan berätta ännu en solskenshistoria om löpning här på bloggen!


3 kommentarer:

Maria sa...

Håller med dig när det gäller många av de olika skomärkenas skor den här våren. Så många rosa skor!!!! Bara för att man är tjej så ska man ha rosa!!?? Införskaffade ett par nya förra helgen och dom har riktigt rosa detaljer! Kan det vara så att man blir snabbare av den färgen???? Då kan t.o.m jag köpa det här med rosa skor! :-)
Dom snyggaste och tuffaste skorna jag har är ett par som jag köpte i NY! Kolsvarta med kornblå detaljer och samma färg på snörena och i NYC edition! :-) Coolt!
Ha en riktigt bra lördag i det underbara vädret!

Frida sa...

+1 på att jag ogillar det rååååsa, men dojjan är super! Äntligen återuppstod min DS trainer-kärlek, senaste årens modeller har jag inte alls kunnat ha men nu är den skön igen! Men ful... Men fuktionalitet går före utseende, bara att köra dom några varv i ett kärr så ser de bättre ut. Vi ses på nåt kul pass om nån vecka, nu far jag till Portugal nämligen. :-)

Emelie (http://www.runnersworld.se/blogs/emelieandersen/index.htm) sa...

Jag är ledsen men jag gillar rosa. Aldrig upplevt mig som speciellt "tjejig" men rosa är najs! =)