tisdag 9 mars 2010

Favorit i repris

"75 km löpning mitt i natten. Är du galen?

Svarar du ja, då är Ursvik Ultra tävlingen för dig.
Svarar du nej, då passar kanske Lightklassen på 45 km."

Ovanstående är saxat från Ursvik Ultras hemsida. Det är 19 dagar kvar och snön och skidspåren ligger där precis som att det vore mitt i vintern. Första året jag sprang var det torrt och fint, andra året var det blött och geggigt. Ska jag få vara med om snö och is i år? Det verkar onekligen så. Informationen från tävlingsledningen lyder:
"Vi i tävlingsledningen vill bara meddela att Ursvik Ultra kommer att genomföras 27-28 mars oavsett underlag. Dåligt underlag kommer dock innebära en ännu större utmaning!"


Jag tar det säkra före det osäkra och införskaffar ett par nya Icebug. Efter lite jagande hittade jag dessa i min storlek:
Nu kan vårsäsongen vara hur isig och geggig den vill, jag är väl rustad! Vill bara tillägga att Ursvik Ultra är mitt favoritlopp när det gäller löpning. Förhållandena är sämsta tänkbara: tidpunkt på året, tid på dygnet, bana och loppets längd. En riktigt härligt stor utmaning som jag är otroligt stolt över att ha genomfört två gånger.

4 kommentarer:

MarathonMia sa...

Du är så himla cool! Jag drar mig till och med för att vara hejarklack den tiden på dygnet... :)

Ingmarie sa...

Ibland önskar jag att jag vore som du där men det förblir bara en önskan...Troligtvis för att det inte är "jag". Åtminstone inte just nu. Man ska, som bekant, aldrig säga aldrig.;-)
Jag vill ha torra fina skogsvägar, sol, ljus och flyt i löpningen. Blir tokig om jag måste parera, stanna, gå, hoppa och kravla. Kalla det bekväm och/eller lat men å andra sidan är det ju för väl att vi är olika så att inte alla ska springa Ursvik. ;-)

Camilla sa...

MarathonMia och Ingmarie: ju tuffare förhållanden, desto större stolthet att ha klarat utmaningen. Så tänker ni också, det vet jag ;) Mia ska ju springa sjuuukt långt i sommar!

Ingmarie sa...

Nja...I jämförelse med er båda är jag en MES. Men tack och lov är allt relativt. ;-)