torsdag 18 mars 2010

Når budskapet fram?

Kommunikation är ett spännande ämne. Allt du förmedlar i ord, handling, kroppsspråk, text kan tolkas av mottagaren. Det är inte alls säkert att det tolkas som du själv vill.


För en hel massa år sedan, precis när jag skulle köpa mitt allra första träningskort, var jag på en föreläsning med en läkare som pratade om träning. Han berättade bland annat om hur viktigt det är att ha balans mellan träning och vila för att få resultat. När han pratade för blivande(?) motionärer sa han att de fäster extra stor uppmärksamhet vid vilan, de hör bara "vila, vila, vila" medan idrottarna har en tendens att bara höra orden "träna, träna, träna".


Innan jag startade bloggen vid årets början hade jag läst några andra bloggar och funderat över om det kunde vara ett kommunikationssätt som passade mig eller om det mest skulle kännas som en egotripp: "se mig, hör mig!". När jag instruerade min allra sista klass på Sats Medborgarplatsen där jag jobbat i fem och ett halvt år bestämde jag mig: jag skulle sakna de deltagarna och medlemmarna och det fanns några där som jag ville fortsätta inspirera. Så jag startade bloggen.


För två veckor sedan hittade jag en besöksräknare som jag kunde koppla hit och se hur många personer som faktiskt läser. Det har sedan dess varit drygt 800 unika besökare här och kikat. Kul! På mina klasser en normal vecka deltar ungefär 200 personer totalt. Detta skulle betyda att jag här kan nå ut till fyra gånger så många! Bloggen fyller sitt syfte. Dessutom har jag fått upp ögonen för fler roliga och intressanta bloggar än jag läste tidigare och fått inspiration och peppande kommentarer, så jag får MASSOR tillbaka för egen del.

Jag fortsätter bloggandet, kära vänner!

2 kommentarer:

anneliten sa...

Å, var hittade du räknaren och hur gjorde du? Ibland känns det som om jag skriver ut i tomma intet och det vore kul att veta om det är så eller inte :-)

Camilla sa...

Klicka på min räknare, anneliten! Så kommer du till sidan där du kan skapa en egen.